
Cu toate acestea, întrucât costurile de întreținere și electricitate sunt în mod constant constante, în timp ce prețurile Bitcoin sunt adesea volatile, exploatarea minieră nu este întotdeauna un efort rentabil - în special pentru cei care folosesc hardware minier depășit sau care nu au acces la electricitate ieftină.
Cu excepția câtorva vârfuri pe ici și colo, Bitcoin și majoritatea altor criptomonede au fost în scădere din iulie 2019, prețul Bitcoin pierzând peste 38% în acest moment. Nu numai acest lucru, dar dificultatea minieră a Bitcoin a crescut cu peste 30% din iulie, ceea ce înseamnă că hardware-ul minier Bitcoin a redus eficiența cu 30% în ultimele patru luni, în timp ce valoarea dolarului a recompenselor miniere a scăzut cu aproape 40 %.
Din această cauză, minerii de criptocurrency care operează la scară mică vor fi printre primii care vor fi sprijiniți într-un colț și vor fi nevoiți să oprească exploatarea minieră sau să călărească valul și să spere că Bitcoin își va recupera valorile mai devreme, mai degrabă decât mai târziu. Cu toate acestea, pe măsură ce acești mineri cu legătură cu vînzare se vând, aceasta este probabil să afecteze în continuare negativ prețul Bitcoin.

În cele din urmă, acest lucru ar putea conduce la un punct de înclinare a minerilor mici și mijlocii, reducând în continuare prețul într-un ciclu care se va încheia doar atunci când rămân doar cele mai profitabile operațiuni miniere. În tot acest timp, dificultatea minieră a Bitcoin se va reduce alături de hashrate și, în cele din urmă, va atinge un nivel minim odată ce capitularea minerului va atinge valoarea maximă înainte de a se produce o inversare sau o inversare a tendinței potențiale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu